Masterclass op zoek naar Degas met Wil Vestjens

Masterclass Klassiek Balletfotografie

150 Minuten – 12 deelnemers – stand nr. 18

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2021

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3 juli 10.30 – 13.00 € 89,-
Zaterdag 3 juli 14.30 – 17.00 € 89,-
Zondag 4 juli 10.30 – 13.00 € 89,-
Zondag 4 juli 14.30 – 17.00 € 89,-


Masterclass    “Op zoek naar Degas”  By Wilz fotografie.

 

Passie, oog voor detail en een heel eigen stijl. Hele belangrijke basisitems die je vormen tot een meester binnen je fotografie.

Wil Vestjens is een mode-, portret- en huwelijks fotograaf. Zijn achtergrond als commercieel manager binnen de fashionindustrie en een opleiding tot vakfotograaf te Hasselt hebben er uiteindelijk toe geleid dat hij 7 jaar geleden met professionele fotografie is gestart.  Altijd met mensen bezig zijn creatieve projecten te regisseren en ontwikkelen en dit tot een prachtig gezamenlijk product te maken dat is altijd zijn leidraad.  Van huis uit een klassieke fotograaf die zijn oorsprong zoekt in schilderkunst, dans en muziek. Maar altijd met een knipoog naar vernieuwing, het bijzondere het net iets andere kortom een geheel eigen onmiskenbare stijl….  Op zoek naar de juiste cross-over tussen oud en nieuw.

Het verhaal vertellen met passie gebruik van de juiste techniek en geweldige back-up aan lichtkennis dat is zijn grote kracht.

In deze masterclass staat de kennismaking met Ballet in combinatie met de schilderkunst centraal. Wie kent niet de prachtige schilderijen van Degas met het zachte gebruik van kleuren en beweging. Met gebruik van stoffen, balletkleding en de juiste styling gaan we samen de reis maken door de wereld van de dans. De modellen worden omgetoverd in “Swans of Ballet” die we op diverse manieren gaan belichten.

Inhoud van de masterclass

  • Introductie en portfolio presentatie
    We laten kort wat werk zien van enkele dansfotografen en eigen portfolio rondom het thema Klassieke dans zodat het gevoel ontstaat voor het maken van de opdracht.

 

De opmaak van de sets.We bespreken de studiobelichting, kleding en juiste materialen. – Wat geeft de foto de goede sfeer? Hoe bereid je een en ander voor en hoe stuur je het model aan.

We zien letterlijk een metamorfose ontstaan en realiseren samen onze eigen “Ballerina”

De masterclass duurt 2 ½ uur. Er wordt met verschillende modellen gewerkt en na de masterclass ga je naar huis met een mooi resultaat dat je “portfolio” weer de nodige boost zal geven.

Uiteraard kun je bij WilZ altijd terecht voor opvolgende workshops en Masterclasses waar we o.a. dieper kunnen ingaan op de eventuele nabewerking. Bij deelname aan onze “Fotofair Masterclass” geven wij hierop een hele leuke korting.  Maar uiteraard ons doel is dat we samen een foto maken die al prachtig is “out of cam”.

Voor wie?

Geschikt voor iedereen met enige camera kennis en eventueel basiskennis van studiofotografie.

Neem je camera mee, lens keuze – 24-70 – 30-35-50 mm eventueel een statief en voldoende geheugenkaartjes en accu’s

In samenwerking met.

– Twee professionele modellen
– Styliste
– Visagiste
– Dream backdrops en props van “Paperdreamflowers”

Info:

www.facebook.com/wil.vestjens

/www.facebook.com/WilZfotografie/

www.wilzfotografie.com/

www.paperdreamflowers.nl/